Wistbo 20 år: “Jag har många att tacka för att vi är där vi är idag”

Idag är det 20 år sedan Peter startade Wistbo. En lång resa med toppar och dalar, som han tänker tillbaka på med värme. Redan från början var tanken att bygga ett system tillsammans med kunderna, vilket visade sig vara ett framgångskoncept. 


För exakt 20 år sedan, 25 februari 2002 startade Peter Wistbo företaget Wistbo Marketing. Då satt han hemma i villan och sålde olika system, som kvalitetssystem och säljstöd. 
– Jag har knappt hunnit känna efter, men det är fascinerande. Man sträcker på sig när man tänker tillbaka på allting som har hänt. Hur man fick kämpa med alla frågeställningar i början när företaget var ungt och mycket var osäkert.
 
Redan från början hade Peter en tanke att utgå från kundens behov och bygga ett system tillsammans med dem, som löser vardagliga problem i produktionen. Tankar som än idag är grundpelare i företaget. Under åren har Wistbo utvecklats från en ren systemleverantör till att erbjuda spetskompetens inom digital kommunikation. Ett exempel är informationssystem för driften inom kraftvärme- och värmeverk där företaget under de senaste 10 åren har skapat en marknadsledande position i Sverige.

Utvecklats till ett familjeföretag

Två år efter starten flyttade Peter med två anställda verksamheten till ett eget kontor. Kort därefter anställdes dottern Johanna som med tiden fick ansvaret för marknadsföringen. För sju år sedan började hans andra dotter Angelica arbeta som ansvarig för försäljningen. 
– Det är klart att jag funderade en del innan jag tog in dem i bolaget, men jag kom fram till att att det fanns fler fördelar än nackdelar att arbeta tillsammans med familjen. De har olika styrkor, bidrar på olika sätt och har båda gjort ett fantastiskt jobb. 

Viktiga milstolpar i företagets historia

2003 – Företaget Dahréntråd i Västergötland hade ett behov av ett system för att förenkla informationsdelning mellan dag- och nattskiftet i produktionen. Det var då vi utvecklade Wistbo Skiftrapport som blev ”urmodern” till dagens molntjänst Wistbo driftportal.

2007 – Studsvik Nuclear visade intresse för Wistbo Skiftrapport, men kunde inte använda systemet eftersom det inte var webb-baserat. Peter fick förtroendeuppdraget att utveckla en helt ny webb-version av samma koncept. Det blev vår första molnbaserade tjänst, vilket visade sig vara helt avgörande för bolagets fortsatta utveckling.

2010 – Tekniska Verken gillade den nya molntjänsten för informationsöverföring och ville använda den i driften, därav namnbytet till Wistbo Driftportal. Efter det riktade vi oss endast mot energibranschen. 

Peter har svårt att plocka ut något speciellt minne från de 20 år som gått. Han beskriver flera glädjeämnen längst vägen, bland annat alla roliga resor när han åkte Sverige runt för att sälja in konceptet med sina system. 
– När jag tog beslutet att ta betalt per månad istället för att sälja en programvara så var det helt klart ett stort genombrott för företagets överlevnad och framgång. Det är lättare att ta beslut om en tjänst som man betalar för varje månad och kan säga upp när man vill. Tror vi besökte närmare ett 50-tal kraftvärmeverk under åren 2017-2010 innan det stora genombrotten skedde då Tekniska Verken blev den första kunden
inom energibranschen sommaren 2010. 

Tack för att ni trodde på oss

– Jag har många att tacka för att vi är där vi är idag. Först och främst Per Lidar på Studsvik Nuclear som trodde på vår idé och gav oss en grund att stå på. Även Mikael Fahlström på Tekniska Verken som förstod styrkan i vårt system och gav oss chansen.  

En annan person som betytt mycket för Peter är Lars Hagström, som har lång erfarenhet av informationssystem 
– Han hjälpte mig att boka möten med rätt personer på olika kraftvärmeverk och är en stor bidragande faktor till att jag kom in i branschen. Idag har vi 32 driftorganisationer i Sverige som använder vårt system. 
 

Framtiden är oviss, men lovande

Peter berättar att den glädje han känner än idag när han pratar med kunder är slående.
– Jag har ett mantra som jag alltid har med mig och det är att ”det ska gå så bra som möjligt för våra kunder”. Det är ett mantra som jag ”präntar” in hos alla som börjar på Wistbo.
Kunderna har med tiden blivit som goda vänner och man vill att det ska gå bra för vänner.
 
Vad som händer i framtiden är än så länge ovisst, men han önskar att företaget drivs vidare inom familjen. 
– Jag mår bra av att jobba och företaget är förstås en stor del av mitt liv. Jag gillar att driva saker framåt och att ha kompetenta kollegor runt mig och vi har roligt ihop. Wistbo Information är en del av mitt DNA.

Här kan du läsa mer om hur Peter Wistbo byggde upp sitt företag från grunden!

Tack för ett härligt och intensivt år