Nya funktioner och värdefull feedback

På vår användarträff fick vi möjlighet att presentera de senaste nyheterna i Wistbo Driftportal – Entreprenör Premium och en kalenderfunktion.
När Emil Zeilon Rosendahl utvecklar nya funktioner gör han det tillsammans med användarna. Deras feedback, önskemål och tankar är otroligt värdefulla för att vår driftportal ska utvecklas åt rätt håll för att underlätta arbetet i driften. 

 
På vår användarträff för några veckor sedan fick Emil Zeilon Rosendahl, utvecklingsansvarig, ny input från de som använder systemet. Viktig information för att han ska veta vad utvecklingsavdelningen ska prioritera framöver. 
– Ett par gånger har vi gjort misstaget att själva hitta på funktioner vi trott att användarna behöver. Responsen vi fick var att kunderna förstår hur vi tänker, men det fungerar inte så i verkligheten. Att få prata med användarna och se hur de använder systemet ger snabbare och bättre insikter om vad vi behöver utveckla.
 
Under träffen presenterade han två nya funktioner i appen: Entreprenör Premium samt en kalenderfunktion. 
– Vissa saker är avancerade och tar mycket tid att utveckla, kalenderfunktionen till exempel var inte alls lika komplicerad. Det förvånade mig lite att så många gick igång på den, men ibland är de enkla lösningarna de bästa.
 

Nya sätt att presentera information

Någonting vi fokuserat på under den senaste tiden är att hitta nya, mer lättöverskådliga sätt att presentera information. Kalenderfunktionen är ett exempel på det.
– Istället för att användarna ska behöva leta i olika listor och dokument för att hitta information som är relevant just nu har vi tagit fram en kalender som visar vad som är aktuellt. 
Utöver det har vi tagit fram en tabell där man enkelt kan se avvikelser. Även det en funktion där informationen presenteras på ett nytt och tidsbesparande vis. 
– En funktion som spar både tid, energi och frustration eftersom användarna slipper leta på olika ställen i systemet för att identifiera avvikelser. 
 

Komma igång med nya funktioner

Emil berättar att under användarträffen ville flera av deltagarna ha hjälp att komma igång med nya funktioner. 
– För oss är det viktigt att det är låg tröskel och smidigt att komma igång med nya funktioner för att de som besöker träffarna även ska få med sina kollegor på tåget. 
Det framkom även önskemål på en vidareutbyggnad av kalendern, en dashboard där man kan zooma in på en viss del av kalendern för att kunna se vad som är relevant just idag och de närmsta dagarna. 
 
Emil berättar att de samlar på sig alla förslag från användarna, utvärderar hur stor nytta de gör, hur lång tid de tar att utveckla och gör därefter en prioriteringslista. 
– Entreprenör Premium har tagit mycket tid, men det är en så värdefull funktion. Innan hade företagen block i entrén där entreprenörerna skrev in sig. Nu har de en surfplatta där entreprenörerna checkar in och all information om vilka utbildningar de har och vilka de behöver gå finns tillgänglig. 
 

En bra dialog med kunderna är a och o

När vi tar fram en ny funktion blandar vi tidigt in användarna för att få feedback.
– Det är onödigt att lägga tid på finishen om funktionen inte fungerar i grunden. Vi tar in användarna i Betastadiet och bygger därefter på. Att de får vara med och utveckla nya funktioner skapar entusiasm hos användarna och för oss är deras feedback riktigt värdefull. 

Vi söker en lyhörd, engagerad och driven medarbetare