Krönika 2019

Ödmjukhet och medmänsklighet är orden som jag tar med mig från 2019 och in i år 2020.


När man som jag jobbar med digitalisering och ”IT”, många gånger hårda system och lite mjukare lösningar, känns det än viktigare att tänka på just dessa två ord. Det är så otroligt lätt att glömma bort att vi jobbar med och för människor. Och människor har känslor, beteenden och drömmar. Många gånger reagerar vi människor orationellt, känslobaserat och ibland egoistiskt, helt i kontrast med en programmerad dator som alltid gör som den blir tillsagd.

I ett mer och mer egoistiskt samhälle kanske det också är än mer viktigt att ibland stanna upp och fundera lite på när jag senast gjorde något för en annan medmänniska? Jag själv gjorde så sent som i lördags en för mig väldigt liten gest som betydde mycket för min granne. Jag erbjöd mig att vara hundvakt medan hon akut följde med sin man upp till sjukhuset då han fick åka ambulans. En sådan liten gest i vardagen, då jag la mina egna behov åt sidan en lördagkväll och hjälpte en medmänniska under några timmar. När gjorde du senast något för någon annan?

Kanske är det nu i jul det är dags. Ta en kopp kaffe med änklingen i huset bredvid, ge lite av din tid och jag lovar att du gör hans jul. Erbjud din kollega hjälp med arbetet så att ni båda hinner klart och kan gå på julledighet med en bra känsla i magen. Var en lagspelare och tacka kollegorna för ett bra jobb detta år med en personlig hälsning eller ge bort olika hjälpande tjänster till kollegor eller familjemedlemmar i julklapp. Allt räknas, även det lilla. För det fantastiska med att göra något för andra, är att andra människor kommer börja göra saker för dig. Det är så vi människor fungerar. Magiskt va?! Nästan så man kan tro att det är lite julmagi.

Jag vill rikta ett stort tack till alla våra medarbetare, kunder, samarbetspartners och nätverk omkring oss som bidragit till många intressanta, spännande och givande möten och lösningar under 2019!

Önskar er alla en riktigt rogivande Jul & ett Gott Nytt inspirerande År!

Wistbo Information AB
Angelica Wistbo Nibell
Försäljningsansvarig

www.wistbo.com

Pressmeddelande: Ljungby Energi väljer Wistbo driftportal