I år behöver vi goda kollegor mer än någonsin

Krönika


Precis som många andra i vårt avlånga land sitter jag hemma och arbetar just nu. Lika så gör min man och alla mina kollegor. Det är många gånger helt okej, dagarna går och vi får mycket gjort och bockar av mycket på ”att göra” listan då man får jobba ganska ostört. Men lika många gånger är det väldigt ensamt och oerhört deprimerande. Inga naturliga fikapauser med människor på arbetsplatsen, inga spontana samtal och intryck från människor som gör annat än jag själv och som i vanliga fall inspirerar mig till att kanske testa nya saker eller se saker ur en annan persons perspektiv. Dessutom matas vi dagligen av en massa elände kring detta virus som härjar i vårt land och resten av världen. Det är inte helt lätt att förhålla sig positiv alla gånger, det ska gudarna veta.

Så är det inte dags nu att vi drar igång en kampanj där vi peppar och lyfter varandra, kollegor och medmänniskor emellan! Det är nu vi behöver steppa upp och än mer än någonsin skicka positiva påminnelser till varandra om allt gott vi bidrar med i vardagen. Kanske tänka sig för en gång extra och hålla inne med kritik och negativa tankar och försöka att inte sprida dem vidare, för tillfället. Ringa ett samtal och bara kolla läget för att visa att hen inte är bortglömd eller bjuda in till digital after work en helt vanlig torsdag. Skicka ett julkort till kollegor eller samarbetspartners man haft under året (vi som jobbar med sälj får sällan något - hint hint;-), skriva ett snällt mail, åka över med fikabröd (som man faktiskt hunnit baka då man har så mycket tid hemma nu eller behövt baka med en understimulerad dotter som är hemma med snorig näsa) eller varför inte fråga om man vill gå en härlig promenad utomhus någon lunch (givetvis på säkert avstånd) då fysisk aktivitet ju främjar välmåendet och man får en chans att prata av sig lite om icke så världsliga ting (läs skvaller) :-)

Just nu firas det ”Thanksgiving” i USA, och oavsett vad man tycker om det och ursprunget till varför man firar, så gillar jag själva idén. Att fokusera över det vi har att vara tacksamma för i år. Om man inte gör det resten av året så kanske man kan ta en dag per år och reflektera över det som faktiskt har varit positivt i ditt liv i år. Jag lovar att om du skriver en lista så får du ihop en hel del bra grejer :-)

Det är fritt fram med goda idéer i ”dessa tider” (ett uttryck som min 14 åring för övrigt hatar att jag använder ;-) på hur vi kan hjälpas åt att peppa varandra, så länge det sprider vidare en positiv stämning! Det enda ”kravet” som finns i den här kampanjen är att sprida gärningen vidare <3 Om någon gör gott för dig, tänk på din nästa medmänniska och gör något gott för denne.

Vem är med mig?

Angelica Wistbo Nibell
Wistbo Information AB

Heta Arbeten – en premiumfunktion utvecklad tillsammans med kunden