Heta Arbeten – en premiumfunktion utvecklad tillsammans med kunden

Tekniska verken i Linköping har använt vår driftportal under tio års tid. När de behövde digitalisera dokumentationen för Heta Arbeten vände de sig till oss och tillsammans tog vi fram en lösning som uppskattas av personalen.


För tio år sedan bestämde sig Tekniska verken för att digitalisera verksamheten. 
– Innan hade vi ett system med Post-It lappar och anteckningsblock vid skiftbyten som gjorde det rörigt i kontrollrummen. Nu är hanteringen enklare och spårbarheten mycket bättre, berättar Jonas Sandström, verksamhetsutvecklare Bränslebaserad Energi. 

Samma sak gällde för Heta Arbeten. Formulär som drällde ute på avdelningarna. 
– Vi ville ha en app för att slippa alla projektlistor. 
Jonas tittade runt på marknaden, men tyckte att ingen av apparna som fanns dög. 
– Vi satte ihop en arbetsgrupp med personal från oss och från Wistbo och utvecklade den app som vi behövde. Vi la in flera funktioner som underlättar arbetet. 

Så fungerar appen

Driftpersonalen skapar egna kontrollistor i appen, som sedan bockas av tillsammans med entreprenören. Efter att arbetet är slutfört scannar man av en QR-kod i appen och signerar. Det finns även möjlighet att ta foton för att visa hur det ser ut under arbetets gång. Visa att det inte är för stökigt och att brandsläckare finns nära tillhands. 
– En bra funktion är att man kan se alla beställda, påbörjade och avslutade arbeten i webbportalen. Tack vare appen har arbetet både blivit säkrare och den underlättar i och med att de har all historik på ett och samma ställe. 

Positivt bemött

I våras började arbete med att få ut appen till personalen på Tekniska verken. Hittills har bemötandet bara varit positivt.
– Wistbos app har en bra design, den är stilren och enkel att arbeta med. Därför var valet enkelt att lägga in Heta Arbeten i den också. Det var också en fördel att vi kunde vara med och påverka vad appen skulle innehålla. Emil, som designat appen, har gjort ett bra arbete. Den är riktigt användarvänlig.

Här kan du läsa mer om vår premiumfunktion Heta Arbeten!

Peter - verksamhetsnära VD & ägare