För David är kunden alltid i fokus

ARTIKELSERIE: ”LÄR KÄNNA OSS PÅ WISTBO”


TRÄFFA DAVID CENTENO NORBERG
KUNDANSVARIG INNESÄLJARE PÅ WISTBO INFORMATION

En roll som innebär att ha kunden i fokus i allt som sker och att jobba för att skapa största möjliga värde för dem i deras vardag. Det innebär också att självständigt driva och utveckla affärer hos befintliga kunder, en bred roll med det absoluta grunden i våra kunder.

Vad tycker du är mest givande med din roll?
Våra kunder är det viktigaste vi har. Att lyssna in en nöjd kund eller en kund som vill ha hjälp och känna att det är någon som man kan hjälpa vidare är otroligt givande för mig. Det får jag energi av och det är kul att följa deras resa! När en kund t.ex. testar en ny funktion och kommer tillbaka och säger att ”den funkar skitbra” triggar det mig att jobba vidare.

Vad kan du hjälpa företag med framöver?
Många företag erbjuder vidareutveckling och effektivisering av verksamheten i form av digitalisering men glömmer den viktiga delen att hjälpa kunden att ta sig dit. Att räcka ut en hand och hjälpa dem med en färdplan framåt så att vi tillsammans kan upptäcka behov och hjälpas åt att utveckla verksamheten, det är min styrka. Jag kan också koppla samman med referenser från våra andra kunder vilket alltid är hjälpsamt får båda parter då vi tillsammans sprider nya idéer och tankesätt som oftast leder till någon utveckling framåt.

Vad är du stolt över?
Helheten i bolaget vi jobbar i. Alla som gemensamt hjälpts åt att bygga företaget och dess tjänster, kompetens och produkter. Och fortsätter göra det.
Jag är också stolt över att jag märker hos de kunder som har kommit igång med nya funktioner att de är nöjda med den förenklade arbetsdagen och att det gör skillnad för dem, att vi har hjälpt kunden till det bättre.

Vad tycker du är det bästa vi erbjuder våra kunder nu och kan bidra med i framtiden?
Dels har vi ett system som kan hjälpa dig var du än befinner dig, och det märker man inte minst av nu i corona tider hur viktigt det är. Att man är inte beroende av att befinna sig på en viss plats utan informationen i portalen finns tillgänglig var du än befinner dig, vare sig du befinner dig hemma vid datorn eller på språng och använder appen.
Jag tycker de kundanpassningar vi gör, och flexibiliteten är unik, att vi alltid kan utgå ifrån ”vad är det kunden vill ha”. Det märks att det är ett system framtaget av användarna och för användarna, vi har utgått ifrån våra kunders branschkännedom och anpassat efter dem. Och inte tvärtom som många andra system gör.

För mer information:
David Centeno Norberg
Kundansvarig innesäljare
Wistbo Information AB


Angelica Wistbo Nibell
Försäljningsansvarig
Wistbo Information AB

Med rätt verktyg från början krävs inte stora förändringar