Vi är med och utbildar morgondagens drifttekniker

Förra året höll Angelica Wistbo Nibell kursen Teknisk dokumentation och kommunikation på driftteknikerutbildningen på East Sweden Business School (ESBS). För Angelica gav det mersmak och kursen uppskattades av studenterna. När nästa kurs drar igång i höst finns vi med igen. 

 
När vi först pratade med Åsa Skoglund, vd på ESBS, om ett samarbete fanns inte tiden att hålla en hel kurs. Då blev det en gästföreläsning om vår app och om kommunikation mellan skiftlag. 
 – Vi tyckte att det var spännande och bra för studenterna att lära sig mer om, säger Åsa.
 
Coronapandemin har inneburit mindre resande för Angelica, vilket frigjorde tid för att engagera sig mer i utbildningen. 
 –  Det går helt i linje med det vi bestämt oss för, att vi vill vara mer än en systemleverantör säger hon. 
Tillsammans satte Åsa och Angelica ihop kursen Teknisk dokumentation och kommunikation, en viktig del i utbildningen. 
 

Bra feedback från studenterna

Förra hösten provkörde de kursen för första gången. Alla studenter fick vår app och Angelica hittade på olika cases som de skulle lösa. 
 – Studenterna fick hantera de olika uppgifterna som man gör på riktigt, fast i en lärande miljö. Angelica bjöd även in driftpersonal som gästföreläste. I och med att vi tvingades köra utbildningen på distans hade de möjlighet att ställa upp, säger Åsa.

Hon berättar att kursen fick all time high på studenternas utvärdering. 
 – De hade fått lära sig någonting som de hade användning för. Det är roligt att skapa utbildningar som ger precis det studenterna behöver när de ska börja ett nytt yrke. 
Under praktikperioden stötte vissa studenter på appen, andra frågade sina handledare om varför de fortfarande använder post-it lappar för kommunikation. 
 – Jag är glad att de fått med sig rätt tänk, just kommunikation och dokumentation är en viktig del. Om kommunikationen inte fungerar och det blir driftstopp tappar företaget mycket pengar. 

I höst är det dags för nästa klass

När det nu i höst är dags för nästa klass med drifttekniker är vi med igen.
 – Jag är jätteglad att jag hoppade på, det var stimulerande att träffa eleverna. Det finns ett skriande behov av drifttekniker så det är kul att få vara med och bidra till att få ut flera i arbetslivet.  
 

Om driftteknikerutbildningen

Åsa berättat att ESBS kör efter modellen 3R, riktat roligt och relevant. Eftersom det är en YH-utbildning varvas studierna med praktikperioder.
– Yrkesutbildningar hålls bara om det anställande näringslivet är i behov av det. Under utbildningen ger vi studenterna allt de behöver för att vara anställningsbara.
Här kan du läsa mer om driftteknikerutbildningen!

 
 

“Portalen är helt och hållet anpassad till energibranschen”