Wistbo Driftchefsträff 2024

I förra veckan höll vi vår årliga driftchefsträff, denna gång träffades vi i den natursköna miljön på Villa Fridhem. Träffen inleddes med en gemensam nätverkslunch och fortsatte sedan med givande föreläsningar, diskussioner och nätverkande. 

Under två fartfyllda halvdagar i förra veckan samlades vi återigen för Wistbo Informations driftchefsträff där vi tillsammans med driftchefer och produktionschefer från hela landet tankade både inspiration och kunskap. Vårt mål med eventet är att skapa ett forum där vi kan träffas och dela erfarenheter med varandra, samt diskutera aktuella frågor och utmaningar för att tillsammans hitta vägar framåt. Ensam är sällan stark! Robin Flinck på Uddevalla Energi besökte träffen för andra gången och poängterar vikten av nätverkandet: 
– Vi får väldigt bra diskussioner här och vi delar med oss av allt. Vi har inga hemligheter, vi kan ju bara hjälpa varandra - vilken verkligen är en stor styrka. Det är ett bra forum där vi verkligen får utrymme att prata, vilket är bra för hela Sveriges verksamheter.

Under förmiddagen fick vi även lyssna till Robin Einarsson från Professionals Nord som berättade om deras sprillans nya driftteknikerutbildning som är framtagen i samarbete med Mälarenergi, Söderenergi & Vattenfall. Utöver matnyttiga föreläsningar och diskussionsforum har vi även umgåtts i den härliga miljön på Villa Fridhem, där vi avnjutit en trerättersmiddag och njutit på spa- och relaxavdelningen. Under dag två fortsatte diskussionerna och vi avslutade med en presentation av Wistbo Informations vision och organisation framåt.

Pontus Sparf är driftchef på Varberg Energi och besökte träffen för första gången.
– Jag är ny i energibranschen och är här för att träffa likasinnade, kunna ställa frågor samt dela erfarenheter kring problem man kan stöta på i verksamheten. Jag tar med mig många bra tankar och nya idéer samt hur man kan tänka kring kompetenser. Men också insikter i hur andra använder Wistbo driftportal och hur man kan använda den på fler sätt.

Med driftchefsträffen vill vi bidra till enklare kontaktvägar besökarna emellan och blir så glada över att höra hur den fungerar som bas för vidare engagemang. Marko Ikäheimo är driftchef på Söderenergi och besöker vår träff för tredje gången.
– Det blir bara bättre och bättre, det blir ju lite vad vi själva gör den till. Det känns som att gruppen blir tightare och det finns en stor styrka i att få utomstående insikter. Vi får möjlighet att ge varandra tips på vägen och småprata. Vi har även planerat ett besök hos Uddevalla Energi där vi kan få insikter över saker vi behöver. Där var vi inte för tre år sen.

Stort tack till alla som deltog och som gör Wistbo till vad det är idag! Vi ser fram emot det här året och allt vad det kommer innebära tillsammans med er.

Smidigare och smartare: Uddevalla Energi integrerar Wistbo driftportal och Idus