Digitala behovsanalyser innebär flera fördelar

När en kund ska gå över till en mer digital verksamhet med hjälp av Wistbo driftportal gör vi alltid en behovsanalys. I vanliga fall sker detta ute på på plats hos kunden, men i år har det sett annorlunda ut. Men, att göra behovsanalysen digitalt har visat sig innebära flera fördelar.


Efter att ha funderat under flera års tid tog Landskrona Energi tag i saken och skaffade Wistbo driftportal.
– Det var nödvändigt att steppa upp och bli mer digitaliserade. Innan skrev vi viktiga meddelanden på en tavla i kontrollrummet. I dessa tider då många sitter hemma och arbetar måste alla kunna ta del av informationen, säger Mikael Ågren, driftchef fjärrvärme/produktion-drift, på Landskrona Energi

Digitala möten

För att gå igenom vilka behov Landskrona Energi hade träffade Mikael vår försäljningsansvarige Angelica Wistbo Nibell via Teams.
– Vi resonerade som så att ju fler som ska använda portalen som får vara med och tycka till desto bättre. Angelica bokade in digitala möten med alla medarbetare. Visst tog det tid, men hade vi träffats fysiskt skulle vi vara några stycken i ett grupprum. Detta upplägg blev mycket bättre, berättar Mikael.

Han kan inte komma på några direkta nackdelar med att göra behovsanalysen digitalt.
– Det skulle i så fall vara att det är bra om Angelica är på plats i kontrollrummet för att få se hur allting fungerar. Som tur är hann hon besöka oss innan restriktionerna trädde i kraft.

Angelica håller med om att det är viktigt att även besöka företaget fysiskt.
– Det var bra att jag kunde lägga mer tid på personalen istället för på resor. Man kan göra nästan allt digitalt, men att få kliva in i deras vardag är oslagbart. Nu kan jag lära känna företag tillräckligt bra digitalt och besöka dem på plats när det öppnar upp sig igen. I framtiden kommer vi fortsätta att använda oss av digitala möten i kombination med fysiska.

Tar en sak i taget

Mikael berättar att de idag främst använder loggboken i wistbo driftportal.
– Vi hade ett annat system tidigare, men det här är mycket smidigare eftersom man kan använda det på både telefonen och surfplattan.
I loggboken skriver driftavdelningen och underhållsavdelningen in dagliga händelser. Portalen används även av entreprenörer så Landskrona Energi kan hålla koll på vilka som är inne på anläggningen. De har även börjat lägga in mötesprotokoll i portalen.
– Vi håller fortfarande på att vänja oss vid systemet och tar en sak i taget.

Användarvänlig och transparent gemensam kommunikation på samma plattform