Bollnäs Energi fastnade för Wistbos app

Personalen var inte riktigt med på tåget när Bollnäs Energi skulle gå över till Wistbo driftportal, men idag vill de inte gå tillbaka till något annat system. Enkelheten, den snabba responsen vid support och att all information finns kvar lättillgängligt är några av fördelarna de ser med att använda portalen. 


När Bollnäs Energi funderade på att byta det förra digitala systemet visade en av medarbetarna på Gävle Energi Wistbos app för Örjan Gripentoft, processingenjör på Bollnäs Energi.
– Den såg väldigt intressant ut. Systemet vi hade innan var föråldrat och utan support. Det nya systemet vi blev erbjudna var dyrt och krångligt.
 
2018 implementerade de Wistbo driftportal på företaget. Örjan berättar att det är enkelt för driftteknikerna att skriva in information och ta kort och lägga in direkt i Wistbos app. På så sätt får de en bra uppsamling av all information. 
– Det är så enkelt. Och om en loggbokshändelse är adresserad till mig får jag ett mail om det direkt.  
Han berättar att det var lite svårt att få med sig de anställda till en början. 
– Nu vill ingen gå tillbaka och använda något annat system. Dokumentationen har blivit mycket bättre sen vi gick över till Wistbo driftportal. All information finns kvar och det är enkelt att söka.
 

Bygger på med funktioner vartefter

När Bollnäs Energi gick över till Wistbo driftportal 2018 använde de endast loggboken för att kunna lära sig systemet. Nu använder de även rondering, dokumentbiblioteket, ledighetsmodulen och kemikaliebeställningar. 
– Vi tar det steg för steg för att lära oss och för att veta vad vi gör. 
 

Använder Wistbo driftportal även för entreprenörer

Förra året implementerade de systemet för sina entreprenörer, som loggar in när de kommer. 
– Entreprenörerna loggar in i ett eget gränssnitt. På så sätt har vi kontroll på vilka som är här, var de befinner sig och när de åker. 
Örjan tycker även att samarbetet med Wistbo fungerar bra. 
– Vi får snabb support när vi behöver, det är en stor fördel.

Vi är med och utbildar morgondagens drifttekniker