Wistbos årliga användarträff – “Vi utvecklar systemet tillsammans med användarna”

Vår vision är att skapa världens bästa informations- och kommunikationssystem för driftpersonal. Ska vi lyckas måste vi göra det tillsammans med användarna. Därför bjuder vi årligen in till vår Användarträff där vi lyssnar på deras utmaningar och önskemål om vad vår driftportal ska ha för funktioner.

 
I slutet av september arrangerar vi Wistbos åttonde årliga Användarträff, denna gång på Villa Fridhem i Norrköping. 
– Användarträffarna är ett mycket uppskattat event av användarna. Det är inte så vanligt att man får träffa andra i samma roll, i samma bransch och diskutera gemensamma utmaningar, säger Peter Wistbo, initiativtagare till Användarträffen.

Han berättar att det är viktigt för oss att lyssna på användarna då det är dem som driver utvecklingen framåt. 
– Vi tar vara på deras kunskap, erfarenhet och framtida behov. Idag har vi Sveriges bästa informations- och kommunikationssystem för driftpersonal. För att kunna jobba strategiskt framåt och nå vår vision om att skapa världens bästa system är det viktigt att förstå användarnas utmaningar. Både idag och framåt.   

 
Vi bygger långsiktiga relationer 

 Under Användarträffen varvas workshops och föreläsningar med nätverkande. 
 – Vi förmedlar kunskap inom olika områden, allt från olika funktioner i portalen till hur andra löser specifika problem. Även kunderna är med och delar med sig av sina erfarenheter, säger Peter och fortsätter: 
 – Träffarna ger oss på Wistbo möjlighet att bygga långsiktiga relationer med våra kunder och kunderna får möjlighet att bygga relationer och nätverka med andra. Ett utmärkt tillfälle att diskutera behov och lösningar. Vi vill att de ska känna att vi är deras interna utvecklingsavdelning. 
 
 

En unik möjlighet 

Att användare får vara med och utveckla de informationssystem som de arbetar i är kanske inte så vanligt, men för oss är det viktigt att alla som har goda idéer får vara med och påverka.  
 – Tillsammans spånar användarna fram olika förbättringsförslag som vi sedan samlar i en databas. Sen använder vi det materialet som underlag under verksamhetsåret för att utveckla och förfina lösningen enligt deras önskemål. 

Att jobba med tjänsten Wistbo driftportal så koncentrerat och fokuserat i en bransch som vi gör är nog rätt unikt. 
– Vi är lyhörda och vill hela tiden förbättra konceptet Wistbo driftportal med tillhörande tjänster till det bättre. Allt bygger på att vi vill att det ska gå så bra som möjligt för våra kunder. 

 
Wistbo Awards – ett uppskattat inslag 

 Även om Peter tog initiativet är vi idag många som samarbetar för att det ska bli så bra som möjligt. Bland annat har vi instiftat Wistbo Awards där vi delar ut priserna Bästa användare, Bästa verksamhetsutvecklare och Bästa referens. 
– Det är roligt att få dela ut Wistbo Awards, jag får alltid lite gåshud under utdelningen och det värmer gott i hjärtat. Man märker att de som får priser blir rörda och glada att få de uppskattningen för sitt arbete.   
 

 “Jag lyssnar gärna på andra och försöker ta lärdom om hur de gör” 

Mikael Stjärneblad, driftsamordnare på Öresundskraft och Kent Karlsson, skiftingenjör på Sysav energi är båda återkommande deltagare på Wistbos Användarträff. De är överens om att det är värdefullt att utbyta erfarenheter med andra i samma bransch. 
– Jag tycker att det är bra att få träffa andra inom samma bransch med liknande befattningar och liknande problem med informationssvårigheter mellan olika avdelningar. Jag lyssnar gärna på andra och försöker ta lärdom om hur de gör och vad vi kan nytta av i vår verksamhet, säger Mikael. 
 Kent berättar att han kommer för att diskutera hur andra använder driftportalen och utbyta erfarenheter med andra i branschen. 
– Och träffa den trevliga personalen på Wistbo. 
 
 Efter träffarna får de alltid med sig värdefull information och tips att dela med sina kollegor. 
– Jag gillar att träffa Wistbogänget i verkligheten och prata om vad man kan förbättra, det är inte alltid så lätt att få fram vad man menar över telefon, säger Mikael och fortsätter: 
 – Det som ska bli intressant i år är och se hur andra har lyckats tackla pandemins alla utmaningar, nya krav och nya lösningar. 
 

Bollnäs Energi fastnade för Wistbos app