Störningar – en ny app utvecklad tillsammans med Affärsverken

Kommunikationsvägarna vid störningar fungerade inte klockrent på Affärsverken så Björn Karlsson hörde av sig till Emil Zeilon för en lösning på problemet. Tillsammans tog de fram en lösning med alla nödvändiga funktioner och efter en månad hade Emil appen färdig. Efter att ha testat appen i ett halvår är Björn supernöjd. Den är smidig, spar tid och minskar oron hos personalen vid störningar.  

 
Affärsverken i Karlskrona kontaktade oss för hjälp att lösa rapporteringen vid störningar. 
– Våra tidigare kommunikationsvägar vid störningar var inte självklara, vilket gjorde att informationen inte alltid kom fram, säger Björn Karlsson på Affärsverken.  
Vid haveri på turbinen skulle driftpersonalen logga in på datorn och leta efter mailadresser till alla som skulle ha informationen. 
– Ofta blev det att man struntade i det. Som tekniker vill man hellre fokusera på att få igång turbinen.
 
Vid problem med fjärrvärme är det viktigt att kunderna får informationen och en beräknad tidpunkt när värmen är tillbaka snabbt. Annars väntar flera samtal från upprörda kunder.  
– Vid problem med turbinen kan vi förlora mycket pengar om informationen inte kommer fram och att få ut information snabbt vid störningar i fjärrvärmen påverkar hur vi uppfattas som företag. Jag såg en vinning i att kunna sköta rapporteringen av störningar i en app och kontaktade därför Emil. 
 

Stor skillnad mot tidigare

Björn och Emil arbetade tillsammans fram vilka funktioner som skulle finnas i appen och vilken information som skulle skickas till vem vid olika scenarier. 
– När vi väl identifierat problemet och kom på hur vi ville ha appen gick det snabbt. Vi har haft ett gott samarbete och Emil har varit riktigt hjälpsam. 
Affärsverken har nu använt appen sedan mars utan problem.
– Appen är guld värd, även om vi hoppas slippa behöva använda den. Den spar både tid, det går smidigare att rapportera och minskar oron hos den som har hand om störningen. Det är roligt när man kan hitta enkla lösningar på någonting som har varit ett relativt stort problem. Vi är supernöjda!
 

Nya funktioner och värdefull feedback