“Portalen är helt och hållet anpassad till energibranschen”

Jönköping Energi gick över till Wistbo driftportal för lite drygt fem år sedan. Driftingenjören Bengt Johansson berättar att när vår app kom för tre år sedan revolutionerade det arbetet. Idag har de en upparbetad rutin där Bengt vet att om han skriver någonting i portalen kommer personalen att se det. 


För ungefär fem år sedan gick Jönköping Energi över till Wistbo driftportal. Då hade de ett system med dagboksfunktion, men sökte efter någonting med fler funktioner.
– Från början hade vi dagbok och ronderingar i åtanke, men såg att Wistbo driftportal hade fler fördelar. För oss var det även viktigt med ett webbaserat system, säger Bengt Johansson, Driftingenjör på Jönköping Energi.

För Bengt betyder övergången färre samtal till kontrollrummet, då all information finns i portalen. 
– Idag använder vi nästan alla funktioner som finns, bland annat Heta Arbeten, Kemikaliebeställningar, Viktiga meddelanden och Att göra, där vi kan lägga in information om arbeten som ska utföras. 

Har en upparbetad rutin


Idag har personalen på Jönköping Energi en upparbetad rutin att titta i portalen.
– Jag veta att om jag skriver något så ser mina medarbetare det.
Bengt berättar att det var när vår app kom som portalen revolutionerade arbetet.
– Den är väldigt enkel att lära sig. Alla är vana att använda telefonen till allt, de flesta använder just telefonen till att hämta och dela med sig av information i driftportalen.

Idag är det endast småsaker han saknar i portalen.
– Till exempel har vi hundratals ronderingspunkter, vilket blir oöverskådligt. Vi har pratat med Wistbo om det så det kommer en uppdatering så småningom.

Han tycker att kontakten med Wistbo fungerar bra.
– Responstiden vid förändringar är bra, Wistbo har korta beslutsvägar.

Har du något tips till andra driftingenjörer i landet?
– Använder ni er fortfarande av ett pappers- och excelsystem som ni utvecklat själva för rondering och skiftavlämning bland annat, är det ingenting att fundera på. Det är bara att hoppa på. Wistbo driftportal är väl genomtänkt och helt och hållet anpassad till energibranschen. Vi har både fått vara med i uppbyggnaden av portalen och i all utveckling som skett. 

Susanne - med företagets värdegrund som ledstjärna