Wistbo Driftchefsträff: Ett forum där driftchefer kan nätverka och utbyta erfarenheter

I förra veckan arrangerade vi vår första fysiska driftchefsträff. Förutom ett tillfälle att nätverka fick deltagarna lyssna till hur andra löst olika situationer med hjälp av Wistbo Driftportal. Att det är ett efterlängtat initiativ märktes tydligt då driftcheferna passade på att fråga varandra hur de arbetar och generöst dela tips med varandra.  


I slutet på förra veckan samlade vi driftchefer från hela landet i Norrköping för att diskutera gemensamma frågor och lära av varandra. Förra året arrangerade vi en digital driftchefsträff, i år kunde vi äntligen ses fysiskt.
– Driftchefer har inga forum där de kan träffas och diskutera gemensamma frågor, jag har under flera år haft en dröm om att skapa ett återkommande forum där ni och vi kan lära känna varandra och utbyta tankar, erfarenheter och idéer. Och framför allt ha trevligt, säger Peter Wistbo, VD.

Under de två dagarna återkopplade vi kring digitalt ledarskap från förra årets driftchefsträff samt inspirerades av Kraftringens resa och utveckling, hur Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö har digitaliserat arbetstillstånd kopplat till Entreprenör Premium och hur Norrenergi arbetar för att få personalen att stanna kvar på arbetsplatsen. Under dagarna hann vi även med workshops och gruppdiskussioner, en trevlig middag på Lamp Hotel och en After Work i hotellets spaavdelning.

De driftchefer som deltog kom för att lyssna på hur andra använder Driftportalen, få tips om funktioner att implementera och främst av allt, umgås med och lära känna kollegor i branschen för att ha någon i samma sits att kunna ringa i framtiden.

Efter två lyckade dagar ser vi redan fram emot nästa års driftchefssträff!


Driftsamordnaren Jan-Erik Deden är länken mellan drift och underhåll