Wistbo driftchefsträff 2023

I förra veckan arrangerade vi återigen vår årliga driftchefsträff. Driftchefer från hela landet var på plats för att nätverka, lyssna och dela med sig av egna erfarenheter och kunskap. Vi hade även besök av två externa föreläsare som pratade om digitalisering samt hur vi ska få fler att utbilda sig till drifttekniker.


I slutet på förra veckan hade vi två dagar fyllda med inspiration, nätverkande och föreläsningar i Norrköping tillsammans med driftchefer från hela landet.
- Driftchefsträffen är ett fantastiskt forum där vi tillsammans med ledare inom drift och produktion får chansen att samtala och diskutera aktuella frågor och utmaningar som de har. Vi på Wistbo Information är med som drivande part i detta forum och det är deltagarna själva som är med och sätter agendan. Det är också deltagarna som med sitt engagemang och driv gör att träffen blir så lyckad, säger Angelica Wistbo Nibell, försäljnings- och marknadsansvarig på Wistbo Information.

Inspirerande föreläsningar som ledde fram till kloka diskussioner 

Vi började torsdagen med en gemensam lunch på Östgöta Kök och inledde därefter årets träff. På plats fanns tio driftchefer, både nya och gamla deltagare. För Marcus Gyllenmalm från VEAB var det hans första driftchefsträff.
- Att få träffa människor i samma bransch som har liknande utmaningar är väldigt nyttigt. Här finns mycket erfarenhet, många idéer att inspireras av och hjälp man kan få.

Åsa Skoglund, VD på East Sweden Business School, berättade om arbetet med deras utbildning ”Drifttekniker inom kraft- och processindustrin. Tillsammans diskuterades hur vi ska göra branschen attraktiv och locka fler människor att utbilda sig till drifttekniker. Vi fick även lyssna på Magdalena Green som pratade om digitalisering inom den offentliga sektorn, vad digital transformation innebär, hur vi kan ta tillvara på den och vilket ledarskap som krävs för att lyckas. Resten av dagarna fylldes med föreläsningar, kundcase och diskussioner kring hur driftcheferna kan nyttja Wistbo driftportal bättre.

Som alltid på våra träffar delar driftcheferna med sig av sina guldkorn. Vi fick inspireras av Söderenergis traineeprogram, Uddevalla Energis framgångsfaktorer kring brett användande av Wistbo driftportal och hur Norrenergi arbetar med skiftavlösningar för framtida kontrollrumspersonal. Mycket givande och något som uppskattades av de andra deltagarna.

Stort tack för denna gång! Nu har vi mycket spännande att sätta tänderna i framåt och många bra idéer att driva vidare i olika projekt. Precis som det ska vara! 

Nya funktioner: Swipea mellan dokumenttyper och filtrera på plats