Ensamarbete

Var befinner sig dina kollegor?

Idag arbetar många med sk ensamarbete ute på anläggningen och utför t.ex. en rondering eller ett underhållsjobb, funktionen Wistbo Ensamarbete ger dig en tryggare och säkrare arbetsplats.

Wistbo Ensamarbete

Med hjälp av funktionen Ensamarbete säkerställer ni att driftpersonalen, oavsett om de befinner sig i kontrollrummet eller på språng, hela tiden har koll på sina kollegor som arbetar ensamma någonstans i anläggningen utanför kontrollrummet t.ex. på yttre anläggningar.
Personen som är ute på jobb fyller i var de arbetar och när de räknar med att vara klara i appen. Om tiden går ut utan att personen avslutat arbetet i appen blir kollegorna larmade.

Jag vill veta mer

Vad räknas som ensamarbete?

Enligt Arbetsmiljöverket räknas sådant arbete som innebär fysisk eller social isolering som ensamarbete. Men även situationer då man befinner sig bland andra människor men ändå inte kan räkna med hjälp i en kritisk situation. Det kan till exempel vara så att man inte kan få kontakt med andra människor på arbetsplatsen utan att använda radio eller telefon.

Det är chefen, arbetsgivaren, som är ansvarig för att arbetsmiljön är bra vid ensamarbete. Det gäller såväl den tekniska utrustningen som planeringen av arbetet.

Läs gärna mer på Arbetsmiljöverkets hemsida